Mikä ihmeen FBTA?

”Suomi on yhdistysten luvattu maa”, tokaisi ohikulkija viime Matkamessuilla nähdessään Liikematkayhdistyksen ständin Business Forumissa. Uteliaisuus heräsi kuitenkin sen verran, että hän halusi pysähtyä kuuntelemaan, mistä yhdistyksessämme – joka myös FBTA:na tunnetaan – on kysymys.

Tiesitkö, että liikematkustukseen liittyvät kulut ovat kansainvälisesti toimivissa yrityksissä suurimpia muuttuvien kustannusten eriä? Tai että Suomessa toimivissa vientiyrityksissä voi olla useita tuhansia matkustajaprofiileja, tai satoja matkustajia koti- tai ulkomaan työmatkalla päivittäin ja viikoittain? Eipä olekaan tässä valossa ihan sama, mistä työmatkat varataan ja millä välineellä ne maksetaan.

Okei, mutta mitä te sitten teette?

Suomen Liikematkayhdistys on liikematkustukseen liittyviä palveluja ostavien ja niitä elinkeinokseen tarjoavien yritysten verkosto, jonka tehtävä on edistää jäsentensä laadukasta matka- ja kokoushallintoa. Liikematkapalveluja ostavat yritykset liittyvät jäseneksemme tehostaakseen työmatkustukseen liittyviä hankintoja ja prosesseja. Palveluja myyvät yritykset, kuten myös Taksi Partners, puolestaan liittyvät siksi, että saavat paremman ymmärryksen ostajan tarpeista ja kehittääkseen näin asiakkailleen lisäarvoa.

Matkustuksen toimintaympäristö on ollut yhä kiihtyvässä murroksessa. Digitalisaatio ja globalisaatio ovat tuoneet mukanaan joukon uusia toimijoita, palvelumalleja ja ratkaisuja, joiden perässä lainsäätäjänkin on haastavaa pysyä. FBTA seuraa ja pyrkii vaikuttamaan matkustukseen liittyviin hankkeisiin sekä kotimaassa että EU-tasolla ja tulkitsemaan regulaatiota jäsenille, joille mm. matkustusturvallisuus ja matkustajahyvinvointi ovat tärkeimpiä prioriteetteja. Kuluvan vuoden aikana olemme järjestäneet koulutustilaisuuksia niin liikennepalvelulakiin ja taksiuudistukseen, maksupalveludirektiiviin, matkakulukorvausten tulorekisteri-ilmoituksiin kuin Brexitiinkin liittyen. Harva tulee äkkisiltään ajatelleeksi, mistä kaikesta yrityksen matkustusasioista vastaavan henkilön tulee olla tietoinen!

No ketkä ovat mukana?

Yli 150 yritystä kattava verkostomme on mahtava esimerkki yhteisöllisyydestä. Eri aloilla toimivat organisaatiot tutustuvat, jakavat parhaiksi havaitsemiaan käytäntöjä ja solmivat kumppanuuksia. Vuoden 2020 koulutuskalenterimme rakentuu jälleen ajankohtaisten teemojen ja asiansa erinomaisesti tuntevien esiintyjien varaan. Vuosi käynnistyy taas Matkamessuilla – nähdäänkö siellä?

Sari Viljamaa
toiminnanjohtaja, FBTA

 

P.S. Miten kävi sen ohikulkijan, josta alussa kerroin? Hänenkin yrityksensä kuuluu nyt meihin.